Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

300 milliónyi dézsma a parkolóőröknek

 

 

Sokszor felmerülhetett már a magyar autósokban, vajon milyen felhasználásra kerül az a felmérhetetlen összeg, amit naponta beszórunk az automatákba, pusztán azért mert ideig óráig meg szeretnénk állni a járművünkkel.

 

 

Nos úgy néz ki egy része legalábbis megvan a pénznek. Tulajdonképpen nem is ment rossz helyre. Mint kiderült viszonylag rövid idő alatt 100 milliók vándoroltak néhány szerencsétlen, éhbérért robotoló parkolóőr zsebébe. Nem 10 ezer év alatt, mint azt gondolhatnánk, ha a hivatalos fizetésüket vesszük alapul. Nem. Igaz ezt a szakmát általában nem a leginkább túlképzett munkavállalók folytatják, de azért itt is akadt legalább 12 olyan rafinált ember, aki kicsit többre vágyott és úgy döntött, hogy a kezébe veszi a mamlasz autósok megfejését és a befizetett sarcot nem a feneketlen közös kasszába tölti, hanem egy sokkal értelmesebb és szimpatikusabb célra.

 

 

Igaz, a 45 gyanúsított között szerepel tíz parkolóőr és két vezető is, akik gyakorlatilag elvárták a zsebre bírságolást. Sajnos véleményem szerint maradtak olyan vezető beosztású emberek, akik megúszták a felelősségre vonást.

 

Fejétől szaglik a hal, tartja a mondás. Ez esetben ez már nem is szag, hanem orrfacsaró bűz. Csak néhány példa a saját zsebre dolgozó, egyébként minimálbérrel jutalmazott őrök gyarapodására:

 

L. Csaba kicsit jobban spórolt, mint henye kollégái. Neki röpke egy év alatt sikerült felépítenie egy 18 szobás panziót a bevételekből. Aztán ott van S. Gergely, aki teniszpályányi úszómedencével rendelkező kis vityillót húzott fel magának az autósok zsebbe befizetett sarcából.

 

A rendőröknek végül csak szemet szúrt egy idő után, hogy parkolási társaság néhány alkalmazottja vastag kubai szivarokkal a szájában rója a kis utcákat és elkezdett nyomozni. Lassan odáig is eljutottak, hogy lehallgatták a kis kompánia egymás között folytatott beszélgetéseit. Képzelhetjük a hallgatózok meglepetését, amikor az őrök egymás között azért panaszkodtak, ha egy nap csak 30 ezret tudtak bezsebelni.

 

Ba...meg, rosszul kerestem, ma csak 30 ezret szedtem a Csarnok térnél.

 

Az elkeseredett kolléga felháborodás teljesen jogos volt, mert általában napi 50 ezer könnyedén összejött az illegális befizetésekből. A könnyű pénzkeresetnek ára is volt. A főnököknek is jár azért valami nem? Napi 6 ezer volt a leadó, amiért cserébe a legzsírosabb helyekre osztották be a csókosokat. Ráadásul az árban az is benne volt, ha esetleg egy olyan fehér holló csöppen be a társaságban, aki nem szeretne ilyen módon pénzt keresni, azt a gondoskodó vezetők azonnal kirúgták, hogy a lába sem érte földet és így persze az üzletet sem ronthatta.

 

Ami egyébként egyre jobban virágzott, tulajdonképpen mindenki jól járt. A napi ezrest befizető autósok nem lettek megbüntetve, egész nap szabadon parkolhattak, a befolyt pénznek meg mindig volt jó helye. Persze minden jónak vége szakad egyszer. Az elmúlt két év alatt a 12 ember közel 300 milliót zsebelt be.

 

Úgy tűnik van esély rá, hogy a hopp után most jön a kopp, mert az ügyész egytől egyik letöltendő börtönt kér az eddig remekül kereső parkolóőrökre. Rossz hír az, az eddig olcsón parkoló autósoknak, hogy vége a spórolásnak, ráadásul jó páran közülük is gyanúsítottak lettek. Szerencséjükre ők megúszhatják pénzbüntetéssel.

 .

Egy kis elégtétel: Videó az egyik megszeppent parkolóőr elfogásáról, de láthatjuk azt is, hogyan megy ez az üzlet

.

A csalóknak az okozott kárt is meg kell téríteniük, ha a bíróság úgy dönt, persze kérdés, hogy mostanra mennyi maradhatott meg a teljes összegből. A szorgalmas dolgozók ugyanis egyáltalán nem éltek spártai körülmények között. Manapság pedig a luxusnak ára van. Úgy néz ki nagyobb, mint eleinte gondolták.

0 Tovább

Apja pénzéből él Zámbó Krisztiánt

 

Tovább növekszik kis hazánk legújabb celebjének általunk megismerhető titkainak skálája.

 

A mostanra már mindenki által JFK –nek (apja fia Krisztián) becézett pelyhes szakállú csalogány csak nem akar lejönni a címlapokról. Először is nagyon mélyen meg van bántva, mert a kegyetlen közönség gyakorlatilag kicsinálta lelkileg az örökös szurkálódásaival, amit az apróbb hanglejtési bakik miatt zúdítottak rá. Hogyan is tudna így koncentrálni egy komoly művész palánta ha a botfülű hallgatósága a legapróbb hibákba is beleköt és szándékosan nem hagyja kiteljesedni egy reményteljes tehetség karrierjét. Krisztián ki is jelentette ő bizony visszavonul. Vessetek magatokra fiaim! Sajnáltátok a pénzt az SMS-re akkor most nézzétek meg magatokat! Jobban kellet az a 20 deka párizsi, mint, hogy gondoljatok az elkövetkező gyönyörökre, amit nyújtani tudtam volna néktek?! Oké! Ha ti így én úgy!

 

 

Krisztiánnak nem kell nagyon aggódnia a jövője miatt. Először is néhány nap múlva beindulnak a haknik, ahol reményei szerint jelentős szerepet kap majd, mint a Zámbó család kiemelt zenei favoritja. Zámbó Árpy ugyan némi konkurenciát jelent neki, de sebaj a bevétel családban marad majd. Ha pedig együtt állnak majd a színpadra, akkor tuti biztos, hogy megremeg a csepeli művelődési ház ezer éves ablaka és olyan buli lesz amilyet nem látott még a világ.

 

De ha akadoznak is majd a haknik, akkor sincs gond. Jimmy hagyatéka ugyanis még nagyon sokáig képes lesz megfelelő anyagi biztonságot adni fiának. A jogdíjak és a kapcslolódó bevételek miatt Krisztián magasról tesz azokra, akik szerint kissé bicsaklik a hangja ha megpróbálkozik a magas c-vel.

 

 

Amíg beindul az énekesi pályám, addig sem lesz gondom. Hál' Istennek, az édesapám után kapok örökséget, jogdíjakat. Most is jönnek ezek a pénzek, és ez valamilyen szinten segítség, ebből tudok majd megélni. Egy hónap múlva indulnak be a haknik, addig biztosan nem halok éhen.

Ráadásul az X-Faktor vezéralakja nem is áll meg itt, hanem befektetői babérokra tör. Szeretetne több lábon állni. Nem biztos, hogy elegendő, ha az ember fia csak a rajongóira támaszkodik. Néhány tuti biztos, pénzt fialó ötlete is van, amit a jogdíjjakból talán érdemes lenne megfinanszírozni. Eddig ugyan a hasonló történeteken csak bukott, de fő az optimizmus.

 

 Az ifjabb Zámbó keményen tolja az életet




Vannak saját terveim is, szeretnék befektetni egy-két üzletbe. Nyilván az ember mindig próbál több lábon állni, mert ez fontos, de egyelőre magam sem látom, mi a jövő. Majd meglátjuk.

 

 

Eközben azok, akik a legutolsó adásban komoly összegeket áldoztak rá, hogy továbbjuttassák a magyar Pavarottit, csalást kiáltanak. Nem létezik, hogy ilyen hirtelen csak úgy elbukjék kedvencük. Számos érdekes hozzászólás érkezett innen-onnan, a kommentelők legalábbis furcsállják a körülményeket, amiket akkor tapasztaltak amikor a szavazni szerettek volna Jimmy fiára.

 


  A brutális Zámbó produkciók és amin az ország röhög




„Mindenki tudja, hogy a legjobb hatban már blokkolják a vonalakat, és azoknak kell továbbmenni, akiket ők akarnak.”

 

„Az SMS-eket biztos, hogy elcsalta az RTL Klub, hiszen azok, akik eddig rád szavaztak, most is rád szavaztak. Sajnos, az emberi irigység miatt nem sikerült megnyerned az X-Faktort.”

 

„Nem lehet rá szavazni, négy SMS-emet dobta vissza a rendszer”

 

Ez a csatorna éppúgy mint a másik határozottan cáfolja a csalás vádját és csak a savanyú a szőlő effektussal magyarázza a rajongók abbéli felháborodását, hogy Csepel reménysége nem jutott be a döntőbe.

 

Mindig azok emlegetnek bundát, akiknek a versenyzője kiesik. Magyaros városi legendák ezek, sajátos összeesküvés-elméletek – kommentálta a lelkes illetékes.

 

Krisztián egyébként a hírek szerint még most is hordozza magával szülei folyamatos balhézásának nyomait. Talán nem is véletlen, hogy az adások alatt is sokszor elsírta magát. Néhány szem és fültanú elmeséli, hogy az állandó civódások nem igazán tettek jót lelkének.

 

Az egyik csepeli lakótelepen laktunk a kilencvenes évek első felében, a Krisztiánék melletti házban. Emlékszem, nyugodt volt felénk az élet, de mikor begördült a nagy Mercedes, máris megfagyott a levegő. Szinte mindenki összeszaladt, hogy lássa az akkor már híres és nagyon sikeres Jimmyt . A forgatókönyv rendszerint ugyanaz volt. Órákig zengett az egész telep, mindenki hallotta, ahogy véget nem érően kiabál egymással Jimmy és Vera. Sajnáltuk szegény Krisztiánt, aki persze legtöbbször végighallgatta mindezt.

 

Most a híres papa, ha mással nem, hát a még folyamatosan termelődő pénzzel segítheti fiát, hogy az elég ideig gondolkozhasson, hogy neki való-e az énekesi karrier és ha úgy dönt , hogy igen akkor legyen elég ideje finomítani jelenleg óvatosan fogalmazva is kissé bukdácsoló hangját.

Zámbó Krisztián barátnőjének fotói, harca a Facebookon és Krisztián ominózus produkciója



Mai ajánlónk:


Drogbárók vérrel szerzett luxusa



7 Tovább

Durva csalás a Voice-ban?

 

 

Kígyót melengetett a keblén a TV2 zenei műsorának a szerkesztősége, vagy ezúttal egy bennfentes végre kimondta a sokak által tudni vélt igazságot?

Az a szokás általában, hogy akit kiszórnak egy ilyen vetélkedőről az egy kis sírás kíséretében ugyan, de igyekszik méltósággal elvonulni és hagyni, hogy a többiek tovább csillogtassák vélt vagy valós képességeiket a nyilvános reménygyárban.

 

Bokor Marianna azonban nem egy a sok közül és egyelőre nem szándékozik beállni az engedelmesen bólogatók hosszú sorába. Annak ellenére sem hallgatja el kifejezetten vádló véleményét, hogy a csatornája már írásban szólította fel, hogy tegyen lakatot a szájára ellenkező esetben komoly retorziókra számíthat.

 

De végül is mivel vádolja a kiesett lány a műsor készítőit? Egyértelműen fogalmaz, nem is igazán lehet másképpen értelmezni az üzenetet: Az egész adás csalás és már előre el vannak döntve kik lesznek a nyertesek.

 

Marianna a Facebook oldalán folyamatosan kiáll veszélyes véleménye mellett:

 

Majd egyszer mindenki rájön, hogy ez is csak egy előre megírt műsor! ... Caramel nem süket, súgták neki, mit kell mondania! Nem ő döntött! ... Caramel ... csak egy bábú ott, ahogy mi is azok voltunk! ... Már előre el van döntve, ki lesz minden párosnál a továbbjutó! Szóval senki ne higgye azt, hogy ezek itt tiszta játszmák!

 

Bunda volt? - pontosít az egyik kommentelő. Az volt, de ezt mindenki tudta...

 

A dolog annyiban is érdekes, hogy mióta beindultak az emelt díjas szavazós műsorok, amelyek egyértelműen a nagyvonalúbb gondolkodásúak pénztárcájára apellálnak, azóta létezik az az elmélet, hogy a maximális profit érdekében manipulálják az eredményeket.

 

Soha senkinek nem sikerült ezeket a vádakat bizonyítani. Sőt több vizsgálat is egyértelműen cáfolta a csalás lehetőségét. Mégis most van valaki, aki akár szakmai  jövőjét is kockára téve állítja, hogy a nyilvánvaló csalás áldozata lett és mi több szerinte ezek a dolgok a legtöbb részvevő számára is teljesen nyilvánvalóak.

A konkrét esettől egy pillanatra eltekintve valóban igen sok különös eredmény született már az ehhez hasonló műsorokban. Itt akár gondolhatunk csak a múlt héten Zámbó Krisztián csillaghullására. Ő vagonnyi szavazatokat kapott minden adás alkalmával, de különös módon amikor már egyértelműen ciki számba ment a szerepeltetése egyik pillanatról a másikra elfordultak tőle a stabil rajongói. 

 

Most persze nem hasonló eset történt, egyszerűen a feljogosított ítész döntött, amit a kiesett énekes nem vett tudomásul, állítása szerint érthetetlen a döntés, mert egy bálnauszonyival jobb volt ellenfelénél és ezt csak egy süket nem érzékelhette. Szerinte egyértelmű szerkesztői nyomásra tette ki a szűrét Caramel, aki nem lehet zeneileg annyira képzetlen, hogy a nála gyengébbet jutassa tovább.

 

A kiesés után Bokor Marianna nem is fogta vissza magát. Még egy kereskedelmi adón is igen  durvának számító hangon hordta le akit csak lehetett.

 

Egyszerűen nem értem! Le kellene vetkőznöm meztelenre? De miért nem mondanak akkor negatív kritikát, hogy mi a jó isten fa...t kellene még csinálnom ahhoz, hogy... hát hogy mi a g...it kéne már tényleg, komolyan mondom, nem tudom, mit kéne még tennem!

 

 

 A két lány párbaja, a kemény hangú kirohanás és az egyértelmű vádak

 

 

A TV2 természetesen nem tűri el, hogy csalással vádolják és mindent megtesz a mundér becsületéért. A producer szerint egyszerűen arról van szó, hogy az egyik versenyző nem tud méltósággal távozni és tücsköt, bogarat összehord kínjában.

 

Megértjük a versenyző csalódottságát, de ez nem jogosítja fel arra, hogy valótlanságot állítson a produkcióról. Írásban figyelmeztettük arra, hogy tartózkodjon a hasonló megnyilvánulásoktól. Természetesen nem igazak a vádak, a Mestereknek önállóan döntenek. Nagyon sajnálom, hogy míg másoknak sikerült méltósággal veszíteniük, Mariannának nem. Meg kell értenie, ez egy verseny, aminek vannak szabályai, azok értelmében kellett távoznia. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy Mariannáról senki sem állította, hogy nem tehetséges, nagyon is az, hiszen nem kerülhetett volna be a Voice-ba. Egyszerűen csak kiesett, ezen nincs mit magyarázni.

 

 

Mi azért várjuk a folytatást. Kíváncsian és némi várakozással.  

Ajánló:

11 Tovább

Dopeman meztelenül alázza Majkát

 

 

A két rapper régóta nincs már különösebben bensőséges viszonyban egymással. Ráadásul amióta kezdett elmérgesedni a viszony, azóta Majka valahogy egyre magasabbra araszol a karrierlétrán, ellentétben a magát jobb híján alternatív köztársasági elnöknek kikiáltó és inkább botrányos alkotásairól ismert Dopemannel.

 

Lehet ez is motiválta a Pityinger Lászlót, hogy neki essen az egykori ózdi kollégájának és egy nem akármilyen videóklipben mondja el cseppet sem szabatos véleményét arról, ha valaki pénzt keres azzal, hogy magát szerencsétlennek állítja be a dalaiban.

 

 

Képmutatónak és hiteltelennek tartom azt az embert. Siratja magát, meg belehal, miközben felveti a pénz. Minden, amit csinál az zsé-kategóriás, ahogy a szám is az. Én meg fogtam, és átértelmeztem a slágerét

 

 

Már a cím is eléggé árulkodó. Beleszarok. Hogy az egészbe, vagy csak inkább Majkát szeretné egy speciális pozícióban látni az kétesélyes. Mindenesetre a dal egyértelműen neki szól és nem is akármilyen körítéssel. Az előadó teljesen meztelenül sokkolja a nézőket és enyhén szólva sem tesz lakatot a szájára, amikor kifejti a véleményét a szerinte képmutató pénzgyárossá vált egykori barátjáról.

 

 

Vágás nélkül csináltuk, csak utómunka volt vele. Magyar rapper ilyet még nem forgatott. Nem csak a klip készítése, de az ott viselt kosztümöm is egyedülálló. Ilyen még nem volt ebben az országban.

Még szerencse, hogy valaki végre vette a fáradságot és befoltozta ezt a fájóan tátongó lyukat a hazai zenei palettán. Dopeman továbbra is szeret megdöbbenteni, ez akkor sem volt másként, amikor pornóklipet forgatott, ami hatalmas nézettsége ellenére igencsak kiütötte a biztosítékot néhány nézőnél. Ez úgy látszik már szokásává lesz, hogy a dalait kizárólag ruhátlan, esetleg nemi szervüket vidáman mutogató lányok társaságában lehet csak megtekinteni. Nem véletlen, hogy a korábbi alkotásának felvezetőjében is ott szerepelt az alábbi felhívás:

 

KISKORÚAKNAK, BIGOTT VALLÁSOSOKNAK, SZÉLSŐSÉGESEKNEK, PRŰDEKNEK ÉS KONZERVATÍVOKNAK A FILM MEGTEKINTÉSE NEM AJÁNLOTT! 


 Dopeman egyre jobban bedurvul

 

 

 

1 Tovább

Csoda: Zámbó Krisztián kiesett!

 

 

 

 

Majd szeretném megkérdezni tőle, hogy miért nem inkább valami pantomim sztárkeresőbe jelentkezett inkább? Sok mindent örökölt édesapjától, egyet nem, a hangját.

 

(Nézői komment)

 

 

Még nem veszíthetek! – énekelte kétségbeesetten tegnap este Junior Jimmy, akit kegyetlen nézők párbajra kényszertettek. Kezdett már nagyon ciki lenni az egész produkció számára a szellem, amely kiszabadult a palackból és egyéni hangjával egyre jobban kezdete beteríteni a hazai popkultúrát.

 

Az egészben csak az a furcsa, hogy eddig nyílt titok volt, hogy a Jimmy imitátor kapta mindig, magasan a legtöbb szavazatot, egészen a tegnapi adásig. De hát minek kellett történnie ahhoz, hogy varázsütésre ennyire hirtelen megváltozzon az ezerfejű szörnyeteg ízlése?

 

 

Azt mondják mindig a legegyszerűbb magyarázat az igaz. De esetben pedig biztosan nem az a legkézenfekvőbb, hogy többszázezer rajongója hirtelen elkezdte utálni Krisztiánt. Na de akkor ugyan mi történhetett? Az persze eleve kizárt, hogy az RTL a lassan már nevetségesség számba menő előadások és a folyamatos kritikák hatására kicsit megmanipulálta a szavazást. Már a ValóVilág óta tudjuk, hogy ilyen nincs. Teljességgel érthetetlen ez a fordulat. A fogadóirodákban már 10:1 lehetett arra fogadni, hogy Zámbó Krisztián egészen a döntőig menetel és az SMS-ekkel hatalmas bevételt generál a csatornának.

 .

  A brutális Zámbó produkciók és amin az ország röhög

.

És mégis valami csoda történt. Egész egyszerűen csak arra tudunk gondolni, hogy hirtelen, mindössze egy hét alatt, Jimmy rajongóinak fülébe egytől egyig egy énektanár költözött és tegnap mégis meghallották azokat a hangokat, amitől az elfogulatlanabb hallgatókat folyamatosan a hideg rázta eddig is. Némely utálatos kommentelők szerint egész egyszerűen elfogyott a Zámbó család SMS-ekre szánt pénze és ez lett az oka a fiatal tehetség bukásának.

 

Keresztes Ildikó amúgy jó szokásához híven könnyektől fulladozva asszisztálta végig kedvence bukását. A másik három mentor bár elismerte, hogy a párbaj dal talán az eddigi legjobb volt, mégis elégedetten szusszanva egyöntetűleg fordította lefelé az ujját, az ajtó és egyben minden bizonnyal a világhírnév felé is irányítva a legvitatottabb szereplőt az eddigi összes adás történetében.

.

 A tegnapi párbaj dalok és mentorok döntése


.

Stone és Krisztián párbaján úgy tűnt eleinte, hogy nem egyenlők az esélyek. Stone szintén nem az a Pavarotti klón és énekhangja alapján ő is maximum a Blaha Lujza téri aluljáróban nyújthatna emlékezetes produkciót az összegyűlt turistáknak. Ellenfele ráadásul szokás szerint édesapja egyik legnagyobb slágerével próbált meg némi előnyt kicsikarni. Ez esetben viszont nem volt kegyelem. A mentorok akkor sem engedték volna tovább, ha egy dal erejéig maga Jimmy hangján szólalt volna meg a műsor ciki faktora.

 

Miért baj ha az édesapja dalait énekli? Be kell látni, hogy ezek állnak igazán jól neki!!!

(Nézői komment)

 

Már rég kiléptél az apád árnyékából –összegezte az eddigi teljesítményt mentora miközben mogyorónyi könnycsepp gurult le csobbanva az asztalra. Véleményével a mentorok között annyira sokan nem értettek egyet, ha csak nem olyan értelemben, hogy addig volt jó nekünk, amíg az az árnyék jótékonyan eltakarta a kétes zenei értékű Jimmy utódot.

Végezetül csemegének lássuk mit nyilatkozott a kieső és mentora közvetlenül az adás után. Hogy még rátegyünk egy lapáttal és ellensúlyozzunk kicsit, Láthatjuk Puzsér Róbert véleményét is amiből itt csak egy mondatot idéznénk: "Nem akarok a Zámbó kölyköt b*sztatók kórusához csatlakozni, de..."

.

Az érintettek saját és Puzsér cseppet sem finom véleménye a produkciókról

Ajánló:

Zámbó Krisztián barátnőjének fotói, harca a Facebookon és Krisztián ominózus produkciója

15 Tovább

M.M.

blogavatar

Hallottál valamit? Cikk ötleted van? valowriter@gmail.com

Utolsó kommentek