A lányok náluk 12, a fiúk 13 éves korukig járnak iskolába, és ezalatt is legfeljebb a Bibliát tanulmányozzák… A lányok azért járnak egy évvel kevesebb ideig iskolába, mert úgysincs szükségük matematikára.

 

Több száz nőt erőszakoltak meg egy bolíviai közösségben, ahol a modern világ vívmányai nélkül élnek. Az ügy, olyan rejtélyesnek tűnt mintha démonok támadnának a védtelen nőkre.

 

A bolíviai Manitoba közösség tagjai jó ideig nem találtak magyarázatot arra, hogyan ébredhetnek fel nők vér- és spermanyomokkal teli ágyban, miközben egyáltalán nem emlékeznek arra, hogy mi történt velük. Volt, aki meztelenül, piszkos ujjlenyomatokkal tele ébredt, miközben tudta, hogy tisztán feküdt le. Másnak arról voltak homályos emlékképei, hogy kirángatják a mezőre – aztán tényleg fűvel a szájában ébredt.

 

Aztán elfogtak két férfit, akik éppen bemásztak egy házba. Azonnal vallottak a többiekre is. Összesen kilencen voltak, a legfiatalabb 19, a legidősebb 43 éves, és akkor már négy éve erőszakoltak meg rendszeresen nőket. Ehhez egy tehenek altatására használt szert szereztek egy állatorvostól, amit aztán az áldozatok házába permeteztek a támadások idején. Így nem maradtak szemtanúk.

 

Ezen a linken megnézhetők a sajátos technikával dolgozó erőszaktevők és az áldozatok férjei is:

Nem hinnéd, de itt vannak az érintettek

.

A tárgyaláson olyan részletességgel beszéltek a támadásokról, mintha egy horrorfilm forgatókönyvét olvasták volna fel. Legfiatalabb áldozatuk 3, legidősebb 65 éves volt. A kábító anyagot áruló állatorvost 12 évre, a tetteseket 25 évre ítélték. Az ítélet 130 áldozatról szólt.

 

Az altatós támadások azonban az ítélet után is folytatódnak. Egy kicsit ritkábban. Egy kicsit óvatosabban. De már nem mer beszélni senki…