Derült égből villámcsapásként érte a házaspárt, hogy a hosszú évek óta forgalmazott DVD-k zenei anyagának jogdíjáért bejelentkeztek a tulajdonosok képviselői.

Mint ismeretes jelenlegi állás szerint úgy készítették fitnesz videókat, hogy a zenék jó részét mindenféle ellentételezés nélkül használták fel. Az észbekapó kiadók most közel 400 millió forintos számlát szeretnének benyújtani az egyébként is spórolós fitneszgurunak.

 

 

A család ott spórol, ahol tud:

Norbi luxusautói, többnyire német rendszámmal

 

 

 

Na innen kezd csak újra érdekes lenni az egész. Ugyanis nagyon kezd úgy tűnni, hogy ha Norbi bajban van egyszerűen elkezdi felháborodott cáfolatokkal bombázni a rajongóit és gyakorlatilag elvárja, hogy pusztán a bemondásai alapján a fehérből azonnal fekete legyen. Így volt ez amikor a saját oldalán leigénytelenezte azt a kommentelőt, aki sokallta az ezer forintos árat a töltött káposztájáért. Akkor kis idő elteltével, látva az elementáris felháborodást bejelentette, hogy nem ő írta a bejegyzést, egyszerűen valaki feltörte az oldalát.

 

Réka tornázik, nyilatkozik, vetkőzik. Jelen állapot szerint egyelőre csak az utolsóba nem lehet belekötni:

Rubint Réka mindent megmutat otthon és a stúdióban is

 

A mostani eset kapcsán is valami hasonló történik. A tények ellenére, két napja a Facebook oldalán és nyilatkozataiban is egyre másra bizonygatja, hogy igenis fizetett a zenék használatáért. Ez csak azért tűnik üzletileg és emberileg is öngyilkosságnak, mert azóta a megnevezett személyek, DJ-k sorozatban cáfolják, hogy bármilyen jogot engedményeztek volna Norbira.

 


Amikor a fertőzéses gyulladás miatt a kórházban haldokoltam....

Norbi cáfol, támad, megsértődik


 

Az összes Norbi-DVD eseté­ben én ezeket a szerzői jogokat megvásároltam. A forgatásokon a megvásárolt CD-ről szólt a zene, tehát itt a szerzői jogok az enyémek, a tornák után járó szerzői jog is az enyém. A legnevesebb szerzőkkel írattam a háttérzenéket a filmjeimhez, és kezemben a joglemondó nyilatkozatok, tehát maximum nekem kéne a jogdíjakért várakoznom, mivel megvásároltam az aláfestést. Kiktől? A legjobbaktól. Sterbinszky Karcsi, Náksi Attila, Hauber Zsolti és sorolhatnám.

 

(Schobert Norbert

 

Semmiféle joglemondó nyilatkozatot nem írtam alá, már csak azért sem, mert nem én vagyok a dalok tulajdonosa. Úgy indult a közös együttműködés, hogy szabadtéri fellépéseikhez készítettem egy mixet különböző felvételekből. Arról meg pláne nem beszéltünk, hogy hanganyagot úgy adok át neki, hogy azt kereskedelmi forgalomba hozza. Igaz felmerült, hogy ez a zenei anyag esetleg később egy hazai kiadó égisze alatt megjelenik, ezért én akkor jeleztem neki, hogy le kell jogosítani a zenéket.

 

(DJ. Sterbinszky)

Ez a barát sem akar hallani a hivatkozott megállapodásokról. Sterbinszky szerint egyértelműen butaság, amire Norbi hivatkozik. Persze ő nem mondhatja, hogy valami annyira bűzlik a magyarázkodás körül, hogy az már köztisztasági probléma.

 

 

Segítettem Norbinak a kiadóval felvenni a kapcsolatot, azonban a folyamat a megjelenés előtt megszakadt. Utána nem tudtam beszélni Norbival, így akkor még nem tudtam, hogy a zenei anyag rákerült az egyik DVD-re. Később újra összefutottunk, készítettem neki egy mixet baráti alapon, semmilyen kötelezettséget nem vállalva. Elküldtem neki a tracklistát, és többször is jeleztem nekik, hogy meg le kell jogosítani a zenéket. Még a kiadó leszervezésében is segítettem neki, de itt megint elakadt a szál. Próbáltam vele beszélni, de újfent nem értem el, később azonban találkoztam a megjelent DVD-vel, amellyel nem is foglalkoztam, mert a jogdíjak és a jogosítási procedúrák nem rám tartoznak. A mostani posztja előtt ezért is állok értetlenül. Egyértelműen butaság az egész, hiszen nem írtam alá semmit.

 

(DJ. Sterbinszky)

 

 

Soha nem kaptam pénzt sem Rubint Rékától, sem Schobert Norberttől a háttérben hallható mix elkészítéséért. Igaz, nem is kértem, hiszen másról szólt a baráti megállapodásunk. Azonban a mixeken túl több saját dalom is szerepelt a DVD-ken, amelyek után azt gondoltam, kapok jogdíjat, de tévedtem.

 

(Hamvai PG)

 

 

Persze ez elsősorban jogi és rendőrségi ügy lesz. Ugyanis ha Schoberték nem fizetnek, akkor a kiadók bizony megteszik a szükséges lépéseket.

 

Bízunk abban, hogy ezt a vitát rendezhetjük egymás között - bár sok múlik az ő hozzáállásukon -, de amennyiben nem sikerül, akkor vagy polgári peres úton követeljük a meg nem fizetett jogdíjakat, vagy feljelentést is teszünk az illetékes hatóságnál. Akkor viszont Norbiék tette már bűncselekménynek minősül, amit a hatályos törvények kettőtől kilenc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatnak. Norbiék éveken keresztül engedélyek hiányában forgalmazták a DVD-ket, ami a szerzői jog súlyos megsértése, és a büntető törvénykönyvbe ütközik.

 

Nem ez az első és talán nem is az utolsó eset, amikor a házaspár saját maga alatt vágja a fát:

Norbi és Réka a saját imidzsüket rongálják

 

Norbi viszont továbbra is mélyen fel van háborodva. Először is minek kellett egyáltalán a sajtót belevonni ebbe az egészbe? Aztán meg ő annyi mindent adott már e szegény nemzetnek, azon miért nem csámcsog soha senki?! Végül de nem utolsó sorban kissé sértődöttnek is tűnik. Elvégre a kicsinyeskedés helyett a hivatal talán jobban tenné, ha  az ő kiadványainak másolása ellen lépne fel, vagy  az Update márkanév tisztasága felett őrködne.

 

Mindig azt bántják, aki gürcöl a tömegek érdekében. Kegyetlen ez a világ!