Jogerősen is kimondta a bíróság, hogy lehúzásgyanús annak az idős embernek a 12 milliós kártérítési igénye, akit Stohl letarolt a legutolsó baleseténél.

 

Az ismételten megkért szakértői vélemény ugyanis teljes egészében kizárta, hogy a karambol következtében komoly egészségkárosodása keletkezett volna Pali bácsinak. Ennek ellenére ő és az ügyvédje is azt állították korábban, hogy gyakorlatilag menni is alig tud, amióta az illuminált színész nekik kormányozta az autóját.

 

Abban az időben az egész család folyamatosan adta az interjúkat és bánatosan ecsetelték mekkora veszteség érte őket, mióta a papa nem képes, sem a kertben, sem a piacon dolgozni. Buci szerencséjére azonban „valaki” még időben lefényképezte a huncut kis öreget, aki, amikor azt hitte senki sem látja, nagyon is vidáman járt-kelt, sőt teljes erőbedobással munkálkodott a kertjében. Többek között ennek hatására is kért aztán új szakvéleményt Ruttner György, Stohl akkori, azóta sikkasztással megvádolt ügyvédje. Az új vélemény már azt támasztotta alá, hogy bizony lehet a háttérben egy kis érdekgyanús szimulálás is. 

Titkos felvétel készült a kamuzó öregről

 

A felháborodott család és az ügyvédjük természetesen nem nyugodott bele az ítéletbe és folytatták keresztes hadjáratukat a vélt igazukért és a vonzó 12 millióért, ami szerintük járt volna nekik.

 

Elsősorban azt szerették volna, hogy a megismételt szakértői vizsgálat mondja ki, hogy igenis maradandó károsodást szenvedett Pali bácsi és a csökkent munkaképessége miatt járna neki a kárpótlás. A felperes számára kicsit szerencsétlen módon a bíróság ugyanazt a szakértőt rendelte ki az ismételt vizsgálatra, mint azelőtt. Nem is okozott nagy meglepetést, hogy az ugyanarra a döntésre jutott, mint korábban. Stohl András így végképp megnyugodhat, mert ha kiderült volna, hogy mégis csak ö rokkantotta le az idős embert, akkor még néhány évre mehetett volna vissza a rácsok mögé.

 

Hiába tettünk indítványt, hogy a vizsgálatot ne az a szakértői intézet végezze, mint a büntetőeljárás során, a bíróság mégis ugyanazt jelölte ki. A friss szakértői vizsgálat eredménye így természetesen megegyezik az előzővel: csak öt fokkal tér el Pali bácsi lábának mozgástere. Mindez ugyanakkor ellentmond az ügyfelem rehabilitációs kezelését végző intézmény véleményének.

 

Az ügyvéd persze prüszköl dühében, hogy a sok éves munkája hiába való volt. Strasbourgba szándékozik vinni az ügyet és a bíróval is van egy kis elszámolnivalója. Nem is titkolja véleményét, hogy tisztességtelen eljárásban veszítette az ügyet.

 

Ha más eredmény született volna, azzal a szakértői intézet a saját, korábbi álláspontját hazudtolta volna meg. Kifogással élünk majd, sőt a bíró ellen is kizárási indítvánnyal élünk. A jelek szerint a látszatát is elkerülik a tisztességes eljárásnak. Ha kell, Strasbourgig, az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is elmegyünk!

 

Állítólag az ítélet hírének hallatán az idős áldozat összeomlott, mert biztosra vette, hogy igazat ad neki a bíróság.